Bedrijfsinformatie

Trots op ons ambacht!

Poulet Bresse

Kippen van topkwaliteit

De Franse scharrelkippen in het assortiment van Poelier AC Vegter zijn van een uitzonderlijk goede kwaliteit. Deze kippen hebben een goed leven gehad, waarin goede uitgebalanceerde voeding (100% plantaardig!) en boven alles een vrije uitloop met veel ruimte centraal hebben gestaan. Dit levert overheerlijk smakende kippen met stevig vlees en stevige botten op.

Wij leveren onder andere de 'Poulet Noire. Deze Franse zwarte kip met zwarte poten is door haar stevige, witte en vetarme vlees zeer geschikt voor traditionele braadgerechten zoals Coq au Vin.

De 'Poulet de Bresse' die we leveren is de absolute Rolls Royce onder de kippen. Deze kip wordt in alle vrijheid grootgebracht in het gunstige klimaat rondom Bresse en wordt wereldwijd door topkoks gewaardeerd om haar topkwaliteit. Stevige botten, stevig wit vlees, een blanke huid en een volle ronde smaak. De Bresse komt het beste tot zijn recht bij langzame braadprocessen in pan of in oven.

Sloot in De Wieden

Wild uit de streek

Het wild dat wij verkopen komt allemaal uit eigen land. Het wild in Nederland is namelijk van betere kwaliteit dan in andere landen. De wildstand wordt goed in de gaten gehouden, we weten wat er rondloopt en de natuur is goed onderhouden. Dat komt de kwaliteit van het wild ten goede.

Veel van het wild dat we verwerken komt zelfs uit onze eigen streek. Onze hazen en eenden komen uit Staphorst, Giethoorn, Havelte en Nijeveen. Verder komt het konijn, de fazant, de houtduif en de gans ook allemaal uit deze omgeving. De reeën komen vooral uit het gebied tussen Meppel en Zwartsluis. Alleen onze kooieenden komen uit de streek van Bakkeveen. Het wilde zwijn komt van de Veluwe.

Verse verwerking in eigen bedrijfspand

Ambachtelijke poelier AC Vegter is gevestigd aan de Nijverheidsweg 1A in Nijeveen, in de voormalige brandweerkazerne. Op deze locatie bevindt zich de slachterij, de koelcellen en onze productvoorraad.

Kip en wild worden direct na binnenkomst in onze moderne en hygiënische slachterij verwerkt en vers opgeslagen in onze koelcel. We verwerken de kippen het eerst. Bij het schoonmaken en de verdere verwerking van het wild komt ons vakmanschap helemaal tot z'n recht. Dit is de kern van ons ambacht: bezig zijn met een eerlijk stuk vlees!

Onze produkten worden meestal vacuüm verpakt. Het blijft daardoor langer vers, en we voorkomen lekken van met name de wildproducten. Tip van de vakman: haal het vlees een uur voordat u ermee aan de gang gaat uit de verpakking. Laat het vlees vervolgens lekker rusten op het aanrecht. Met vacuümeren haal je namelijk het lucht uit het vlees.

Verkoopwagen AC Vegter

Vers op de markt

Kip en wild worden vers verwerkt en opgeslagen en komen ook vers op de markt bij u in de buurt. Onze gekoelde vrachtwagen brengt de verkoopwagen vanuit het bedrijfspand naar verschillende markten in Drenthe en Overijssel. Op dinsdagen verkopen we vanuit ons bedrijfspand in Nijeveen.

Bestellen van kip en wild is bij Poelier AC Vegter ook mogelijk. U kunt uw bestelling via ons e-mailadres: info@poelieracvegter.nl plaatsen. De grotere bestellingen bezorgen we in goed overleg met onze klanten met onze bestelbusje op adressen in de nabije omgeving van Nijeveen.

Verkoopwagen AC Vegter